• Home
 • Wat doet een dakdekker?

Wat doet een dakdekker?

november 4, 2022 admin 0 Comments

Wat doet een dakdekker?

Dat is een goede vraag; wat doet een dakdekker? Een dakdekker is een vakspecialist die dakbedekking aanbrengt op platte en licht hellende daken. Hij is gespecialiseerd in het toepassen en verwerken van diverse materialen die gebruikt worden om deze daken waterdicht en bestand te maken tegen verschillende weersinvloeden.

Het beroep dakdekker is wel meeromvattend dan “alleen” maar met een brander op het dak bezig zijn om bitumen te branden. Dit is wel het beeld dat veel mensen hebben, maar tegenwoordig zijn er zoveel verschillende materialen en technieken om een dak te dekken dat de vraag “wat doet een dakdekker” niet meer in één zin uit te leggen is. Al meer dan 25 jaar zijn onze dakdekkers gespecialiseerd en opgeleid om kwaliteit te leveren in hun werk.

Wat doet een dakdekker:

 • Aanbrengen van dakbedekking
 • Het dak isoleren met diverse materialen
 • Aanleggen van een groendak
 • Dakinspectie
 • Afvoer maken voor regenwater
 • Beluchtingspijpen plaatsen
 • Lekkage opsporen en verhelpen
 • Aanleg en reparatie van dakgoot
 • Zinkwerk, goten en dakbeslag
 • Boeien voorzien van plastisol
Wat doet een dakdekker?

Dakdekker; een veelzijdig beroep

Vaak denken mensen het antwoord te weten op de vraag; wat doet een dakdekker? Als we vervolgens uitleggen wat er allemaal bij komt kijken qua werkzaamheden, veiligheid en eisen, gaat er een wereld open.

Heeft u er wel eens bij stilgestaan dat bij werkzaamheden op een hoogte boven 2,5 meter er valbescherming verplicht is voor de dakdekker? Onze dakdekkers zijn volledig op de hoogte van de geldende veiligheidsvoorschriften, dat vinden we erg belangrijk. Dat geldt uiteraard ook voor het gebruik van andere veiligheidsmiddelen op het dak waardoor de dakdekker in kan staan voor de veiligheid van zichzelf, zijn collega’s en omstanders.

Voorschriften zijn er niet alleen rondom veiligheid, ook de materialen en producten waarmee de dakdekker werkt moeten goedgekeurd zijn voor het gebruik in Nederland. Er mag niet zomaar iets het dak gesmeerd worden om een lekkage te dichten of kunststof te verlijmen. Onze specialisten zijn gelukkig goed op de hoogte!

Het regent soms flink in ons land, wat doet een dakdekker dan? Dat is een goede vraag want bij regen zijn er een aantal materialen die niet verwerkt kunnen worden. Daar komt bij dat het niet wenselijk is om regen te hebben terwijl er geen dakbedekking op het dak ligt. Lekkages kunnen soms erg snel ontstaan. De dakdekker kan alternatieve werkzaamheden krijgen zoals wat klussen in de werkplaats en magazijn of montagewerkzaamheden.

Een dakdekker nodig?
Neem direct contact op

Geen spoed maar wel een dakreparatie, nieuw dak of dakinspectie aanvragen? Als u het onderstaande formulier invult nemen we spoedig contact met u op om een afspraak te maken. Denk aan een duidelijke omschrijving zodat we een goede inschatting kunnen maken van de ernst van de situatie.  leave a comment

  × Hoe kunnen wij je helpen?