• Home
  • Van welke dakbedekking maakt een dakdekker gebruik?

Van welke dakbedekking maakt een dakdekker gebruik?

oktober 6, 2022 admin 0 Comments

Van welke dakbedekking maakt een dakdekker gebruik? In deze blog leg ik je dat uit!

Heb je een opknapwoning gekocht en is het dak het eerste punt op de agenda? Het bedekken van het dak is een specialistisch klusje, waar je een professional voor nodig hebt. Een goed dak is namelijk de basis. Zonder een goed dak, heeft verder bouwen of klussen weinig zin. In dit artikel lees je alles over welke dakbedekking er beschikbaar is en hoe een dakdekkersbedrijf te werk gaat. Dus, Van welke dakbedekking maakt een dakdekker gebruik?

Pannendak

In Nederland is een dak bedekt met dakpannen de norm. Je kunt daarom vrijwel elk dakdekkersbedrijf inschakelen om dit specifieke dag te leggen. Elk beginnende dakdekker leert hoe dit standaard dak gelegd moet worden. Je hebt als klant zelf de keuze qua kleur en grootte van de dakpannen. Wil je bijvoorbeeld een dak van terracotta dakpannen of kies je voor grijze dakpannen met een glanslaag? De keuzes zijn royaal. Je kunt je natuurlijk ook laten adviseren door een architect of door de dakspecialist.

Een dak van riet

Een rieten dak is een prachtige toevoeging voor jouw woning. Het geeft een authentieke uitstraling en kan een woning meer sfeer geven. Het is echter lastiger om te leggen en kan meer kosten. Een rieten dak moet namelijk vaker worden vernieuwd. Dit is het natuurlijk dubbel en dwars waard, wanneer je het resultaat ziet. Wil je een dak van riet? Dan moet je op zoek naar de juiste dakdekker. Dit is namelijk een specialistisch klusje, dat niet ieder dakdekkersbedrijf kan uitvoeren. Sommige bedrijven specialiseren zich in rieten daken. Het leggen van een rieten dak gaat namelijk nog altijd op authentieke wijze. Zoek naar een dakdekkersbedrijf bij jou in de buurt die gespecialiseerd zijn in het leggen van rieten daken.

Van welke dakbedekking maakt een dakdekker gebruik?

Plat dak van kiezels

Moderne architectuur moet veelal niets hebben van dakpannen of rieten daken. Er wordt gekozen voor een strak design, waarbij platte daken vaak terugkomen. Een plak dak moet ook professioneel worden gelegd. Er wordt doorgaans gekozen voor een bedekking met kiezels. Dit is om het water beter te geleiden naar de afvoer. Zo voorkom je dat er een grote plas water op het dak komt te staan, met alle nare gevolgen (lekkage of gaten) van dien.

Er zijn veel specialisten op het gebied van dakbedekking. Waar vrijwel ieder dakdekkersbedrijf een dak met dakpannen kan beleggen, is een rieten dak of een plak dak een stuk specialistischer. Het is daarom belangrijk om de juiste specialist te vinden voor jouw dak. Op de websites van dakdekkersbedrijven kun je veelal meer informatie en duidelijk foto’s zien van eerdere klussen. Zo kun jij eenvoudig inschatten welk bedrijf het beste is voor het dak van jouw woning.

leave a comment

× Hoe kunnen wij je helpen?