• Home
  • Hoe voer ik regenwater af van een plat dak?

Hoe voer ik regenwater af van een plat dak?

september 28, 2022 admin 0 Comments
  • Hoe voer ik regenwater af van een plat dak?
  • Verwerking van het regenwater
  • Hemelwaterafvoer zelf monteren op een plat dak

Hoe voer ik regenwater af van een plat dak?

Heb je een woning met plat dak? Dan is het erg belangrijk om het regenwater snel af te voeren, omdat het gewicht van het water ernstige gevolgen kan hebben voor een plat dak.

Je kan de dakafvoer van een plat dak op verschillende plaatsen monteren, zoals in het midden of aan de rand met behulp van een zinken stadsuitloop. De locatie van de afvoer hangt af van de stroomrichting van het dak, dat wil zeggen, waar het laagste punt van het platte dak is. Naast de zinken stadsuitloop heb je ook een vergaarbak nodig om een grote hoeveelheid aan water op te vangen en regenpijpen om het water af te voeren.

Hoe wordt het regenwater verwerkt?

Het regenwater dat je door middel van een hemelwaterafvoersysteem van het platte dak afvoert, kan op twee manieren worden verwerkt. Je kan ervoor kiezen om het water direct naar het riool te laten lopen, maar je kan het water ook hergebruiken door deze op te vangen in een regenton. Door een regenton vulautomaat in de regenpijp te monteren, voer je eenvoudig het regenwater af in een regenton.

Zelf monteren op een platdak met hemelwaterafvoer

Wil je zelf een hemelwaterafvoer op een plat dak maken? Neem dan een kijkje bij onze zinken hemelwaterafvoer producten en gereedschappen. Zorg ervoor dat alle hwa-artikelen dezelfde diameter hebben, zodat je deze gemakkelijk in elkaar kan schuiven. Naast hemelwaterafvoer verkopen wij diverse soorten bitumen om ervoor te zorgen dat jouw platte dak waterdicht is en blijft.

leave a comment

× Hoe kunnen wij je helpen?