• Home
  • Hoe monteer je een hemelwatervoer?

Hoe monteer je een hemelwatervoer?

september 28, 2022 admin 1 Comment

Hoe monteer je een hemelwatervoer? In deze blog leg ik je er alles over uit!

Wat heb ik nodig voor deze klus?

– Zinken regenpijp
– Zinken wrong
– regenpijpbeugels
– Houtdraadpennen

Gereedschap voor deze klus:
– Een boor met steenboren
– Een rolmaat

Hoe monteer je een hemelwatervoer?

Het stappenplan: Hoe monteer je een hemelwatervoer?

Stap 1. De plaats van de regenpijp bepalen
Allereerst wordt de plaats van de regenpijp bepaald. Wanneer er al een steekpijp in de dakgoot is bevestigd, kan hier de regenpijp op worden aangesloten.

Stap 2. De gaten voor de beugels boren
De gaten voor de beugels kunnen geboord worden in de lijn waar de regenpijp komt te hangen. Boor de gaten overeenkomstig met de diameter van de slagpen of houtdraadpen. Het gebruik van pluggen wordt aanbevolen voor een beter resultaat, maar het is niet noodzakelijk.

Let op: De eerste beugel moet op 1 meter van de dakgoot worden gehangen. Hierna kan je de andere beugels gelijkmatig verdelen over de rest van de lengte van de regenpijp. De beugels worden zo’n 1 tot 1,5 meter van elkaar af opgehangen. Afhankelijk van het soort beugel bevestig je deze in de gaten.

Stap 3: De afwerking
Na het bevestigen van de beugels in de muur, schuif je de wrongen over de regenpijp op de hoogte van de beugels. Hierna schuif je de regenpijp over de steekpijp van de dakgoot heen. De beugels klap je dicht en het scharnier wordt aangedraaid. Nadat alle beugels zijn dichtgedraaid hangt de regenpijp aan de muur.
Tip: Als de regenpijp te ver van de muur hangt, los je dit op met bochten van bijvoorbeeld 90 graden.

Hoe sluit je het montageschuifstuk aan?

Wanneer de regenpijp moet worden aangesloten op het riool, kan er gebruik worden gemaakt van dit montageschuifstuk voor 80 mm. Deze is speciaal geschikt voor de overloop van de regenpijp naar het riool.

Hoe sluit ik meerdere vergaarbak(ken) aan?

Heb je meerdere hemelwaterafvoerpunten die je naar één verzamelpunt wilt brengen? Dan is een vergaarbak een goede oplossing voor jouw project. In de meeste gevallen zal de regenpijp vanuit de goot in één lijn doorlopen naar het riool of de put. Maar het kan ook voorkomen dat je twee verschillende dakgoten via één punt naar de afvoerbuis wilt laten lopen. In dat geval biedt de vergaarbak de oplossing. In de vergaarbak wordt het regenwater tijdelijk verzameld om het vervolgens door de regenpijp af te voeren.
Wil je een zinken regenton vulautomaat tussen een bestaande regenpijp monteren?

Hoe monteer je een hemelwatervoer?

Heb je meerdere hemelwaterafvoerpunten die je naar één verzamelpunt wilt brengen? Dan is een vergaarbak een goede oplossing voor jouw project. In de meeste gevallen zal de regenpijp vanuit de goot in één lijn doorlopen naar het riool of de put. Maar het kan ook voorkomen dat je twee verschillende dakgoten via één punt naar de afvoerbuis wilt laten lopen. In dat geval biedt de vergaarbak de oplossing.

Wil je een zinken regenton vulautomaat tussen een bestaande regenpijp monteren?

One Comment

    december 8, 2022 REPLY

    Bedankt voor het delen van het stappenplan voor de montage van een hemelwaterafvoer. Wij moeten de afvoer ook vernieuwen omdat we lekkage hebben. Ik ga mij ook verdiepen in de materialen die ik hiervoor kan gebruiken.

leave a comment

× Hoe kunnen wij je helpen?