• Home
 • EPDM dakbedekking leggen in Roosendaal: Waarom kiezen voor EPDM in 2024
EPDM dakbedekking leggen in Roosendaal voor grote oppervlakten

EPDM dakbedekking leggen in Roosendaal: Waarom kiezen voor EPDM in 2024

mei 13, 2024 admin 0 Comments

Introductie tot EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking leggen in Roosendaal wordt steeds populairder onder zowel huiseigenaren als bedrijven. Maar wat is EPDM eigenlijk en waarom kiezen zoveel mensen in Roosendaal voor deze vorm van dakbedekking? EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, een soort synthetisch rubber dat bekend staat om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid.

Deze vorm van dakbedekking is ideaal voor platte of licht hellende daken, en wordt geprezen om zijn lange levensduur en weerbestendigheid. EPDM dakbedekking leggen in Roosendaal biedt een effectieve oplossing tegen diverse weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en UV-straling. Bovendien is het materiaal milieuvriendelijk en recyclebaar, wat bijdraagt aan de duurzaamheid.

Een groot voordeel van EPDM dakbedekking leggen in Roosendaal is dat het relatief eenvoudig is te installeren. Met de juiste voorbereiding en materialen kan EPDM dakbedekking snel en efficiënt worden aangebracht, wat de installatiekosten verlaagt en het een kosteneffectieve keuze maakt voor velen.

Het leggen van EPDM dakbedekking in Roosendaal groeit in populariteit niet alleen vanwege de praktische voordelen, maar ook vanwege de esthetische waarde. Het strakke, naadloze oppervlak van een EPDM-dak geeft een moderne uitstraling aan elk gebouw. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor diegenen die hun vastgoed willen moderniseren terwijl ze tegelijkertijd investeren in een lange termijn oplossing voor hun dakbedekking.

Als u overweegt om EPDM dakbedekking in Roosendaal te laten leggen, is het belangrijk om een betrouwbare leverancier en installateur te kiezen die ervaring heeft met dit materiaal. Een correct geïnstalleerd EPDM-dak kan decennia meegaan zonder veel onderhoud, waardoor het een verstandige investering is voor de toekomst van uw pand.

Voordelen van EPDM dakbedekking

Het kiezen voor EPDM dakbedekking leggen in Roosendaal biedt meerdere voordelen die het een uitstekende keuze maken voor zowel nieuwe als te renoveren daken. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen van deze dakbedekking:

 1. Duurzaamheid: EPDM is extreem duurzaam en heeft een lange levensduur. Het materiaal is bestand tegen UV-stralen, ozon, extreme temperaturen en chemische stoffen. Dit betekent dat EPDM dakbedekking leggen in Roosendaal een investering is waar u jarenlang profijt van heeft zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over snelle degradatie of vervanging.
 2. Waterbestendigheid: EPDM is volledig waterdicht, waardoor het uitstekend geschikt is voor het Nederlandse klimaat waar regen vaak voorkomt. De naadloze afwerking verhoogt de betrouwbaarheid tegen lekkages, een veelvoorkomend probleem bij andere dakbedekkingsmaterialen.
 3. Milieuvriendelijk: EPDM dakbedekking is een milieuvriendelijke keuze. Het materiaal is recyclebaar aan het eind van zijn levensduur en vereist weinig tot geen onderhoud, wat resulteert in minder gebruik van schoonmaakproducten en andere chemicaliën. Daarnaast draagt het bij aan de vermindering van het stedelijk hitte-eiland effect vanwege zijn uitstekende isolerende eigenschappen.
 4. Kostenbesparend: Hoewel de initiële kosten voor het leggen van EPDM dakbedekking in Roosendaal hoger kunnen zijn in vergelijking met sommige andere materialen, zijn de langetermijnvoordelen aanzienlijk. De lange levensduur en lage onderhoudskosten betekenen dat de totale eigendomskosten vaak lager zijn.
 5. Flexibiliteit: EPDM is zeer flexibel, wat installatie mogelijk maakt bij uiteenlopende temperaturen en het kan zich aanpassen aan de bewegingen en structurele veranderingen van een gebouw zonder te scheuren.
 6. Eenvoudige installatie: De installatie van EPDM dakbedekking is relatief eenvoudig en snel. Dit vermindert de tijd die nodig is voor de installatie en beperkt de arbeidskosten. Daarnaast kan EPDM in grote, naadloze stukken worden geleverd, wat de kans op lekkages minimaliseert.

De combinatie van deze voordelen maakt EPDM dakbedekking leggen in Roosendaal een slimme keuze voor zowel residentiële als commerciële eigendommen. Of u nu een nieuw dak nodig heeft of een bestaand dak wilt renoveren, EPDM biedt een betrouwbare, duurzame en kosteneffectieve oplossing.

EPDM dakbedekking leggen in Roosendaal onderhoudstips

Waarom EPDM kiezen voor uw dak in Roosendaal?

Het kiezen van de juiste dakbedekking is cruciaal voor de bescherming en duurzaamheid van uw pand. EPDM dakbedekking leggen in Roosendaal biedt specifieke voordelen die het bijzonder geschikt maken voor de lokale omstandigheden en wensen van huiseigenaren en bedrijven. Hier zijn enkele redenen waarom EPDM een uitstekende keuze is voor daken in Roosendaal:

 1. Weerbestendigheid: In Roosendaal kan het weer variëren van hete zomers tot koude, natte winters. EPDM dakbedekking is ontworpen om extreme weersomstandigheden te weerstaan. Het materiaal krimpt niet en barst niet bij lage temperaturen, noch zal het verzachten of vervormen bij hoge temperaturen. Dit maakt EPDM bijzonder geschikt voor het wisselvallige Nederlandse klimaat.
 2. Lange levensduur: EPDM daken hebben een bewezen staat van dienst wat betreft duurzaamheid en kunnen tot 50 jaar meegaan met minimaal onderhoud. Dit is een belangrijke factor voor gebouweigenaren in Roosendaal die op zoek zijn naar een langetermijnoplossing voor hun dakbedekkingsbehoeften.
 3. Energie-efficiëntie: EPDM dakbedekking heeft uitstekende isolerende eigenschappen die kunnen helpen bij het verlagen van de energiekosten. In de zomer reflecteert het materiaal de zonnestralen, terwijl het in de winter helpt om de warmte binnen te houden. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de energiekosten voor verwarming en koeling.
 4. Milieuvriendelijkheid: Voor bewoners van Roosendaal die milieubewust zijn, is EPDM een aantrekkelijke keuze. Het materiaal is niet alleen duurzaam en lang meegaand, maar ook volledig recyclebaar aan het einde van zijn levenscyclus, wat bijdraagt aan een lagere milieu-impact.
 5. Veelzijdigheid in toepassing: EPDM kan worden toegepast op vrijwel elk type dak, ongeacht de vorm of grootte. Of het nu gaat om een klein residentieel dak of een groot commercieel complex, EPDM kan naadloos worden aangebracht om een volledige bescherming te garanderen.
 6. Eenvoud van onderhoud: EPDM vereist weinig onderhoud, wat ideaal is voor zowel huiseigenaren als bedrijven in Roosendaal die niet regelmatig tijd en geld willen besteden aan dakonderhoud. Periodieke inspecties en kleine aanpassingen zijn voldoende om een EPDM dak in topconditie te houden.

Deze combinatie van duurzaamheid, kostenbesparing, en milieuvriendelijkheid maakt EPDM dakbedekking leggen in Roosendaal een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, lange-termijn oplossing voor hun dakproblemen.

Stap-voor-stap gids voor het leggen van EPDM dakbedekking

Het leggen van EPDM dakbedekking in Roosendaal vereist een zorgvuldige voorbereiding en aandacht voor detail. Hier is een gedetailleerde, stapsgewijze handleiding die u kunt volgen om ervoor te zorgen dat uw EPDM dakbedekking correct wordt geïnstalleerd:

Stap 1: Voorbereiding van het oppervlak

Voordat u begint met het plaatsen van de EPDM dakbedekking, is het essentieel dat het dakoppervlak schoon, droog en vrij van puin is. Verwijder alle oude dakbedekking, spijkers of schroeven die uitsteken en repareer indien nodig eventuele beschadigingen aan het dakoppervlak.

Stap 2: Aanbrengen van de hechtprimer

Rol de EPDM dakbedekking uit en laat deze ongeveer 30 minuten rusten zodat eventuele vouwen kunnen ontspannen. Breng ondertussen een EPDM-hechtprimer aan op het dakoppervlak. Zorg ervoor dat de primer gelijkmatig wordt aangebracht en volledig droog is voordat u verder gaat.

Stap 3: Het plaatsen van de EPDM dakbedekking

Rol de EPDM dakbedekking uit over het dak. Zorg ervoor dat het materiaal vlak en zonder plooien ligt. Begin vanuit het midden en werk naar de randen toe, zodat eventuele luchtbellen kunnen ontsnappen. Snijd het overtollige materiaal aan de randen af met een scherp mes.

Stap 4: Bevestigen van de dakbedekking

Bevestig de EPDM dakbedekking aan de dakranden met speciale EPDM lijm. Smeer de lijm zowel op de dakbedekking als op het dak zelf voor een sterke verbinding. Druk het materiaal stevig aan om ervoor te zorgen dat het goed hecht.

Stap 5: Afdichten van naden en doorvoeren

Indien uw dak meerdere banen EPDM vereist, moeten de naden zorgvuldig worden afgedicht met naadtape of een naadlijm. Zorg ervoor dat alle naden waterdicht zijn. Behandel ook alle doorvoeren en dakdetails met speciale EPDM manchetten of kit om lekkages te voorkomen.

Stap 6: Afwerking en inspectie

Inspecteer het dak grondig op eventuele luchtbellen, ongelijkheden of gebieden waar de lijm niet goed heeft gehecht. Rol over de gehele dakbedekking met een zware roller om een optimale hechting te verzekeren. Controleer ook alle randen en details nogmaals om zeker te zijn dat alles goed is afgedicht.

Stap 7: Onderhoud

Hoewel EPDM dakbedekking weinig onderhoud vereist, is het goed om het dak regelmatig te inspecteren, vooral na extreme weersomstandigheden. Controleer op beschadigingen, slijtage of losse naden en repareer deze indien nodig om de levensduur van uw dak te verlengen.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw EPDM dakbedekking in Roosendaal effectief en duurzaam wordt geïnstalleerd, waardoor u jarenlang van een betrouwbaar dak kunt genieten.

EPDM dakbedekking leggen in Roosendaal stappenplan

Onderhoud en levensduur van EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking staat bekend om zijn duurzaamheid en lange levensduur, wat een van de grootste voordelen is voor huiseigenaren en bedrijven in Roosendaal. Hier bespreken we wat u kunt verwachten qua levensduur en hoe u uw EPDM dakbedekking kunt onderhouden om deze zo lang mogelijk in optimale conditie te houden.

Levensduur van EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking kan, mits goed geïnstalleerd en onderhouden, tot wel 50 jaar meegaan. Deze indrukwekkende levensduur maakt het een kosteneffectieve optie op lange termijn, omdat de vervangingskosten laag zijn. De precieze levensduur kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals blootstelling aan extreme weersomstandigheden en de kwaliteit van de installatie.

Regelmatig onderhoud

Hoewel EPDM dakbedekking bekend staat om zijn minimale onderhoudsvereisten, zijn er enkele eenvoudige stappen die u kunt nemen om de levensduur te verlengen:

 1. Inspecties: Voer minimaal twee keer per jaar, en na elk extreem weer, een grondige inspectie van het dak uit. Kijk naar tekenen van slijtage zoals scheuren, blazen (luchtbellen onder het materiaal), en losse naden. Controleer ook op ophoping van vuil en puin.
 2. Reiniging: Houd het dakoppervlak schoon van bladeren, takken en ander vuil dat zich kan ophopen. Dit voorkomt verstopping van afvoeren en waterophoping, wat de dakbedekking kan beschadigen. EPDM is bestand tegen de meeste schoonmaakmiddelen, maar het is altijd goed om producten te gebruiken die specifiek aanbevolen worden voor EPDM.
 3. Reparaties: Als u tijdens een inspectie problemen opmerkt, zoals scheurtjes of losse naden, repareer deze dan zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen. Voor kleine scheuren en gaatjes kunt u speciale EPDM patches of afdichtmiddelen gebruiken. Voor grotere reparaties is het wellicht raadzaam om een professionele dakdekker te raadplegen.
 4. Voorkom stilstaand water: Zorg ervoor dat uw dak een goede afwatering heeft. Stilstaand water kan op de lange termijn de EPDM dakbedekking aantasten, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen plassen water op het dak blijven staan.
 5. Bescherming tegen UV-straling: Hoewel EPDM goed bestand is tegen UV-straling, kan langdurige blootstelling aan de zon het materiaal op den duur aantasten. Overweeg het gebruik van een UV-beschermende coating als uw dak veel aan direct zonlicht wordt blootgesteld.

Door deze onderhoudstips te volgen, kunt u de levensduur van uw EPDM dakbedekking in Roosendaal aanzienlijk verlengen en ervoor zorgen dat uw dak jarenlang betrouwbaar blijft functioneren.

SEO Copywriter

Kosten en investering van EPDM dakbedekking in Roosendaal

Bij het overwegen van EPDM dakbedekking voor uw pand in Roosendaal is het essentieel om niet alleen naar de initiële aanschafkosten te kijken, maar ook naar de langetermijnvoordelen die deze investering met zich meebrengt. Hieronder vindt u een overzicht van de factoren die de kosten beïnvloeden en de investeringsvoordelen van EPDM dakbedekking.

Initiële kosten

De initiële kosten voor het aanschaffen en installeren van EPDM dakbedekking kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

 • Dakoppervlakte: Hoe groter het dak, hoe meer materiaal nodig is, wat de kosten beïnvloedt.
 • Complexiteit van het dak: Een dak met veel hoeken, doorvoeren of andere complexe elementen kan de installatiekosten verhogen vanwege de extra benodigde materialen en tijd.
 • Toegankelijkheid van het dak: Daken die moeilijk te bereiken zijn, kunnen leiden tot hogere arbeidskosten.
 • Keuze van de installateur: Het kiezen voor een ervaren en betrouwbare dakdekker kan de kosten beïnvloeden, maar garandeert wel kwaliteit.

Langetermijninvestering

EPDM dakbedekking biedt aanzienlijke langetermijnvoordelen die de initiële kosten kunnen compenseren:

 • Duurzaamheid: De levensduur van EPDM dakbedekking is aanzienlijk langer dan veel andere dakmaterialen, wat betekent dat de kosten voor vervanging en reparatie op de lange termijn lager zijn.
 • Onderhoudskosten: EPDM vereist weinig onderhoud, waardoor de kosten voor regelmatig onderhoud laag blijven.
 • Energie-efficiëntie: De isolerende eigenschappen van EPDM helpen bij het reguleren van de temperatuur binnen het gebouw, wat kan leiden tot lagere energiekosten voor verwarming en koeling.
 • Milieuvriendelijkheid: EPDM is een milieuvriendelijke optie omdat het materiaal recyclebaar is en bijdraagt aan de vermindering van de ecologische voetafdruk van het gebouw.

Subsidies en stimuleringsmaatregelen

Het is aan te raden om te onderzoeken of er lokale subsidies of andere financiële stimuleringsmaatregelen beschikbaar zijn in Roosendaal voor de installatie van milieuvriendelijke dakbedekkingen zoals EPDM. Deze kunnen de initiële kosten verder helpen verlagen.

Door de totale kosten te af te wegen tegen de lange levensduur en lage onderhoudskosten, kan EPDM dakbedekking in Roosendaal worden gezien als een verstandige investering die naast economische ook ecologische voordelen biedt.

Garanties bij EPDM dakbedekking leggen in Roosendaal

Veelgestelde vragen over EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking is een populaire keuze voor zowel residentiële als commerciële gebouwen in Roosendaal, maar er kunnen nog steeds vragen zijn over wat het precies inhoudt en wat de voordelen zijn. Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen over EPDM dakbedekking, met antwoorden die u kunnen helpen een geïnformeerde beslissing te nemen.

Wat is EPDM dakbedekking precies?

EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is een type synthetisch rubber dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik als dakbedekkingsmateriaal. Het is uiterst duurzaam, waterdicht en bestand tegen extreme weersomstandigheden, waardoor het ideaal is voor daken in Roosendaal.

Hoe lang gaat een EPDM dak mee?

Een goed geïnstalleerd en onderhouden EPDM dak kan tot 50 jaar meegaan. De lange levensduur maakt het een zeer kosteneffectieve dakbedekkingsoptie op de lange termijn.

Is EPDM dakbedekking milieuvriendelijk?

Ja, EPDM is een van de meest milieuvriendelijke dakbedekkingsopties op de markt. Het materiaal is volledig recyclebaar aan het einde van zijn levenscyclus en heeft een lage milieu-impact tijdens de productie. Bovendien draagt de uitstekende isolatiecapaciteit van EPDM bij aan een betere energie-efficiëntie van gebouwen.

Kan EPDM over een bestaand dak worden gelegd?

Ja, een van de voordelen van EPDM is dat het direct over oude dakbedekking kan worden geïnstalleerd, mits de onderliggende structuur nog in goede staat is. Dit kan helpen de kosten van het verwijderen van oude dakbedekking te vermijden en de installatie sneller en goedkoper te maken.

Hoe wordt EPDM dakbedekking onderhouden?

EPDM vereist zeer weinig onderhoud. Regelmatige inspecties en het schoonhouden van het dakoppervlak van puin zijn over het algemeen voldoende om de levensduur te verlengen. Kleine reparaties, zoals het dichten van scheurtjes of het aanbrengen van patches, zijn eenvoudig uit te voeren met standaard EPDM reparatiekits.

Is EPDM bestand tegen UV-straling?

Ja, EPDM is zeer bestand tegen UV-straling en andere vormen van weersinvloeden, wat essentieel is voor de duurzaamheid van het dak, vooral in zonnige klimaten zoals dat van Roosendaal.

Wat kost het om een EPDM dak te laten installeren?

De kosten voor het installeren van een EPDM dak kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte van het dak, de complexiteit van de dakstructuur, en de keuze van de installateur. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €45 en €75 per vierkante meter, inclusief materialen en arbeid.

Deze veelgestelde vragen geven een duidelijk beeld van wat EPDM dakbedekking is en waarom het een uitstekende keuze kan zijn voor uw pand in Roosendaal. Met zijn duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en kostenefficiëntie biedt EPDM een solide oplossing voor bijna elk dak.

Conclusie en aanbevelingen

Na een uitgebreide verkenning van EPDM dakbedekking en de specifieke voordelen ervan voor gebouwen in Roosendaal, kunnen we concluderen dat EPDM een uiterst betrouwbare en kosteneffectieve keuze is voor zowel nieuwe installaties als renovaties. De unieke eigenschappen van EPDM, zoals de lange levensduur, de weerbestendigheid, en de milieuvriendelijkheid, maken het een uitstekende investering voor iedereen die op zoek is naar een duurzame dakoplossing.

Aanbevelingen

 1. Kies voor kwaliteit: Investeren in hoogwaardig EPDM materiaal en een professionele installatie zal de levensduur en prestaties van uw dak maximaliseren. Kies een betrouwbare leverancier en ervaren installateurs om de kwaliteit van de installatie te waarborgen.
 2. Periodieke inspecties: Ondanks de minimale onderhoudsvereisten van EPDM, is het raadzaam om regelmatig inspecties uit te voeren, vooral na extreme weersomstandigheden. Dit helpt eventuele kleine problemen vroegtijdig op te sporen en te verhelpen voordat ze ernstig worden.
 3. Duurzaamheidsinitiatieven: Overweeg het gebruik van aanvullende duurzame technieken samen met EPDM. Bijvoorbeeld, de installatie van zonnepanelen op een EPDM dak is niet alleen mogelijk maar ook voordelig vanwege de robuustheid en levensduur van het materiaal.
 4. Voorbereiding en planning: Een goede voorbereiding van het dakoppervlak en een zorgvuldige planning van de installatie kunnen helpen om de levensduur van uw EPDM dak te verlengen. Zorg ervoor dat uw dakoppervlak ideaal is voorbereid voordat de EPDM dakbedekking wordt aangebracht.
 5. Profiteer van subsidies: Informeer bij lokale overheidsinstanties in Roosendaal naar eventuele subsidies of fiscale voordelen voor het installeren van milieuvriendelijke dakbedekkingen zoals EPDM. Deze kunnen helpen de initiële investeringskosten te verlagen.
 6. Opvolging na installatie: Na de installatie is het aan te raden een follow-up controle te laten uitvoeren door de installateur om er zeker van te zijn dat alles correct is geïnstalleerd en goed functioneert.

EPDM dakbedekking biedt een veelzijdige, duurzame en kosteneffectieve oplossing voor de uiteenlopende weersomstandigheden in Roosendaal. Met de juiste zorg en onderhoud kan een EPDM dak een veilige en betrouwbare keuze zijn die decennialang mee gaat.

Telefoonnummer:

+31 6 43802795

E-mail:

info@krijnendak-zinkwerk.nl

Offerte Aanvragen:

Voor een snelle en gemakkelijke manier om een offerte aan te vragen, bezoek onze contact pagina: Offerte Aanvragen

leave a comment

× Hoe kunnen wij je helpen?