• Home
  • Dakrenovatie Omgeving Bergen op Zoom

Dakrenovatie Omgeving Bergen op Zoom

oktober 27, 2022 admin 0 Comments

Wanneer uw dak instort, weet u zeker dat het tijd is voor een nieuw dak. Natuurlijk wilt u deze situatie en extra kosten voorkomen. Daarom zullen we in dit blog uitleggen welke signalen aangeven dat het tijd is voor een dakrenovatie in omgeving Bergen op Zoom.

1. Doorgezakt?

Een dak is stevig genoeg wanneer het tweemaal zijn eigen gewicht kan dragen. Dit extra gewicht moet het dak kunnen dragen om bijvoorbeeld regen en sneeuw op te kunnen vangen.
Ziet u dat uw dakconstructie doorzakt? Dan moet de constructie verstevigd worden. Dit kan door extra balken te plaatsen. Uw dak is dan weer stevig genoeg.

2. Aantasting of schade

Soms is het ook nodig om een compleet nieuw dak te plaatsen. Dit gebeurt wanneer de balken zijn aangetast door vocht, brand, termieten of houtworm. De bestaande constructie is dan te zwak en kan instorten.

3. Dakisolatie

Is uw energierekening torenhoog? Dat zou wel eens te maken kunnen hebben met de verouderde of slechte isolatie van het dak. Door uw dak goed te laten isoleren kunt u jaarlijks honderden euro’s besparen.

4. Lekkage

Wanneer u bij iedere regenbui alle emmers en bakken tevoorschijn haalt omdat het binnen net zo hard lijkt te regenen als buiten, is het echt tijd om naar uw dak te laten kijken. Maar ook wanneer u (kleine) vochtplekken ziet op de muren. Door kleine scheuren snel te reparen voorkomt u dat het erger wordt en uiteindelijk het hele dak vernieuwd moet worden.

5. Stormschade

De meest voor de hand liggende reden om uw dak te laten renoveren of vernieuwen heeft te maken met stormschade. Denk hierbij aan omvallende bomen of takken die het dak of de constructie hebben beschadigd. Ook een harde wind kan dakpannen of platen los blazen en wegwaaien. Het is verstandig om zulke schade zo snel mogelijk te laten repareren om verdere problemen te voorkomen.

Dakrenovatie Omgeving Bergen op Zoom

Wanneer u vragen heeft over uw dak of dakrenovatie of dakvernieuwing neem dan contact met ons op!

leave a comment

× Hoe kunnen wij je helpen?